11 garšvielas maizes cepšanai

Lielisks veids kā pievienot garšas mājās ceptai maizei ir garšvielas ! Sākot no garšaugiem kā baziliks vai dilles, līdz pat sēklām un īpašām sālīm. Visas galvenās garšvielas, lai varētu izpausties ar recpetēm.

01 SMARŽĪGIE PIPARI


Smaržīgos piparus, kas izskatā ir lielāki par melnajiem pipariem, visbiežāk izmanto maizes cepšanā maltā veidā. Tos bieži receptēs sastapsiet ar kanēli, ingveru un muskatriekstu.

Rauga maizes cepšanā, izmantojot smaržīgos piparus, iesakam izmantot ne vairāk kā 1/4 tējkarotes uz vienu krūzi miltiem.


Smaržīgos piparus varat apskatīt šeit: www.avokado.lv/product-page/smar%C5%BE%C4%ABgie-pipari-veseli



02 ĶIMENES


Kur tad bez ķimenēm ! Tās tiek izmantotas gan kā dekorācija, gan lai iedotu maizei jaunas garšas!


Ķimenes varat apskatīt šeit : www.avokado.lv/product-page/%C4%B7imenes-veselas


03 KARDAMONS


Gan melnais, gan zaļais kardamons ir svarīga daļa saldajās maizēs un dažādās ziemassvētku maizēs. It īpaši kardamonu var redzēt skandināvu maizes receptēs.


Kardamonu varat apskatīt šeit: www.avokado.lv/product-page/kardamons-za%C4%BCais


04 KANĒLS


Visbiežāk kanēli atradīsim saldajās maizēs, ar gardām augļu un šokolāde skombinācijām.


Kanēli varat apskatīt šeit: www.avokado.lv/product-page/kan%C4%93%C4%BCa-standzi%C5%86as



05 KRUSTNAGLIŅAS


Krustnagliņas ar savu aromātiskumu arī ir nokļuvušas šajā sarakstā, tā protams klasiski tiek kombinēta ar kanēli un anīsu. Tas paliek populārāks vēsākajos gada mēnešos - ap ziemassvētkiem.


Krustnagliņas varat apskatīt šeit: www.avokado.lv/product-page/krustnagli%C5%86as


06 ĶIPLOKI


Protams, ka ķiplokiem jābūt šajā sarakstā ! Ar ķiplokiem maizē var izpausties gan ar svaigiem, gan ar kaltētiem ķiplokiem. Bezgalīgi daudz iespēju, kā uztaisīt visu mīlēto ķiploku maizi !


Ķiplokus varat apskatīt šeit: www.avokado.lv/product-page/%C4%B7iploku-granulas-g-5


07 INGVERS


Visiem zināmais ingvers lieliski iederās maizēs gan pulvera veidā, gan gabaliņos. Ja izamnto svaigu ingveru iesakam izmantot vairāk nekā prasās, jo cepšanas siltums samazina svaigā ingvera garšas stiprumu.


Ingveru apskatat šeit: www.avokado.lv/product-page/ingvers-gb


08 MUSKATRIEKSTS


Malts muskatrieksts tiek likts pie saldām maizēm, tai skaitā vafelēm, pankūkām, keksiņiem un citiem gardiem izstrādājumiem. To daudzās receptēs kombinē ar kanēli.


Muskatriekstu apskatat šeit: www.avokado.lv/product-page/muskatrieksts


09 ROZAMRĪNS


Rozmarīns ir klasika, kurai noteikti jābūt kāda no maizēm tavā virtuvē ! Rozmarīnu lieto, lai pievienotu īpašu koka garšu un tas lieliski iederās maizēs, jo nemaina maizes kopējo aromātu. Rozmarīns īpaši iederās rauga maizēs un arī bieži tiek izmantots bez glutēna maizēs. Protams - esat uzmanīgi, pārāk daudz rozmarīns var sabojāt jebko !


Rozmarīnu apskati šeit: www.avokado.lv/product-page/rozmar%C4%ABns


10 SALVIJA


Salvija ir maigs garšaugs, kurš ir daļa no mētru ģimenes. Izmantojot to maizes cepšanā, iesakam izmantot kaltētu nevis svaigu salviju, jo svaigs garšaugs var izmainīt mīklas konsistenci. Kaltēta salvija maizei sniegs atsvaidzinošu garšu. Iesakam !


Slaviju apskati šeit: www.avokado.lv/product-page/salvija-1


11 SEZAMA SĒKLAS


Gan melnās, gan baltās sezama sēklas ir lieliskas maizes cepšanai ! Tās var izmantot ne tikai kā dekorāciju uz maizes, bet arī iecepjot pašā mīklā. Ja īpaši iegaršojās šī kombinācija, iesakam izmēģināt TAHINI pastu ar maizi ;)


Gaišās sezama sēklas apskati šeit: www.avokado.lv/product-page/sezama-s%C4%93klas


Melnās sezama sēklas paskati šeit: www.avokado.lv/product-page/meln%C4%81s-sezama-s%C4%93klas


Šos visus gardumus atradīsiet mūsu interneta veikalā www.avokado.lv vai AVOKADO veikalā (Rīgas centrā) !








0 comments